5 Aplikasi Android Keren Untuk Kamu yang Hobi Nonton Film

5 Aplikasi Android Keren Untuk Kamu yang Hobi Nonton Film – Ada dua jenis penonton film, yang pertama adalah orang-orang yang hanya menonton film. Kedua, orang yang tidak hanya menonton tetapi juga membaca trivia, rating film, dan fakta tentang film yang mereka tonton. Jika Anda adalah audiens kedua, maka 5 aplikasi android untuk kamu yang hobi nonton film di bawah ini mungkin sangat membantu Anda.

5 Aplikasi Android Keren Untuk Kamu yang Hobi Nonton Film

Sumber : jalantikus.com

1. RunPee

Sumber : thatsmags.com

openmobileww – Saat Anda menonton film di bioskop, Anda akan merasa seperti sedang berlari ke toilet. Tetapi Anda tidak bersedia melakukan ini karena Anda khawatir kehilangan adegan penting dalam film yang Anda tonton. Pernahkah anda mengalaminya?

Gunakan RunPee untuk bersantai, ketika Anda dapat meninggalkan film yang Anda tonton dan pergi ke kamar mandi tanpa khawatir melewatkan adegan penting. RunPee akan memberi tahu Anda waktu yang tepat untuk pergi ke kamar mandi tanpa perlu mengkhawatirkan hilangnya adegan-adegan penting dalam film.

 Baca Juga : 10 Aplikasi Nonton Drama Korea Terbaik

2. My Movies Pro

Sumber : mymovies.dk

Jika Anda adalah penggemar film sejati, tentu Anda akan menyimpan banyak karya film di rumah. Baik itu dalam bentuk file di komputer, DVD, Blu-ray, CD atau file lainnya. Nah, aplikasi versi profesional “Film Saya” akan memudahkan Anda dalam mengelola perpustakaan film yang Anda tonton.

Tak hanya itu, aplikasi juga akan otomatis terkoneksi ke database-nya. Kemudian, ini memberi Anda informasi rinci tentang film tersebut. Hingga saat ini, ada lebih dari 800.000 judul film di database mereka. langsuung unduh aplikasi berikut di google play

3. IMDb

Sumber : screenrant.com

Bila Kamu tidak ketahui IMDb, harap janganlah membenarkan kalau Kamu merupakan penggemar film. IMDb merupakan pusat data mengenai film. IMDb membagikan data yang amat komplit hal film, tercantum film yang telah lama tayang ataupun film yang belum tayang.

Kamu bisa menciptakan data mengenai bintang film dalam film, abstrak serta rating film di IMDb. Kamu pula bisa mengenali bintang film mana yang berfungsi dalam film apa juga dengan mengklik julukan bintang film itu.

 

4. ( Guess the Movie )

Sumber : youtube.com

Kalian bisa jadi dapat membaca banyak perihal hal film di IMDb. Hal film, sutradara, hingga dengan aktornya, seluruh komplit disitu. Kemudian, gimana metode supaya apa yang kalian baca tidak terlupa? Salah satunya merupakan dengan mengujinya di aplikasi Guess the Movie.

Serupa semacam namanya, kalian diwajibkan menduga kepala karangan film dari klu yang disodorkan. Tidak tahu itu berbentuk abstrak, julukan pemeran, julukan sutradara, serta lain- lainnya. Jadi, aplikasi ini amat sesuai selaku ajudan dari IMDb. Supaya kalian tetep inget apa yang telah kalian baca.

 

 Baca Juga : 3 Aplikasi Nonton Film Gratis Legal untuk Android dan iOS

5. Fandango

Sumber : techcrunch.com

Jika kamu cuma mahu masuk ke teater filem tempatan anda, barangkali aplikasi Fandango iPhone (percuma) membawa tiket anda, bersama ketersediaan untuk 20, 000 skrin di semua negara. Perkhidmatan tiket juga boleh didapati melalui laman situs syarikat dan pelbagai aplikasi untuk platform ringan alih yang lain. Fandango tentu mendapat kamu di pintu teater (dengan bayaran kemudahan kecil atas apa yang kamu akan bayar di pintu), tapi ia tidak membawa maklumat yang lebih mendalam dan kelanjutan sosial yang kamu akan dapati di aplikasi filem Editor iPhone Pilihan kami, Flixster. Fandango juga tidak membawa keupayaan Flixster untuk menonton filem di iPhone atau melayari tawaran DVD. Walaupun terkandung batasan, Fandango adalah aplikasi yang direka bersama baik dan ringan digunakan bersama sistem belanja tiket bersepadu yang lebih-lebih digunakan oleh aplikasi yang bersaing seperti MovieFone dan Trailers Apple.

Antara muka
Apabila kamu semula melancarkan aplikasi, Fandango mempamerkan promosi penuh skrin filem tunggal, bersama-sama bersama masa acara terdekat dan paling cepat, berdasarkan wilayah GPS anda. Itu ringan kalau ia adalah filem yang kamu mahu lihat, tapi kalau tidak, kamu boleh mengetuk butang Filem dan Teater untuk lebih banyak pilihan sinematik.

Bahagian Teater menawarkan tiga pandangan-Dalam Bioskop, Akan Datang, dan Filem Saya. Di bahagian atas, kamu akan lihat filem yang dibuka minggu ini, diikuti bersama filem yang sedang dimainkan. Tidak lama lagi kamu akan menavigasi aplikasi, dan skrin akan ditutup bersama iklan. Ia membingungkan saya bahawa aplikasi yang cuba menjajakan area duduk kamu di teater filem, akan menghalang kemajuan kamu bersama iklan mengganggu ini.

Ikon cadangan yang ringan tapi berkesan terlihat bersama-sama setiap penyertaan filem dalam bentuk gelembung pertuturan: Ia boleh jadi hijau Must Go !, Go hijau, kuning So-So, atau No merah. Kebanyakan filem jatuh ke dalam Go kategori, bersama cuma lebih dari satu So-Sos dan Nos amat sedikit. Sesetengah filem tidak membawa rating sama sekali, kerana mereka barangkali tidak lumayan lama untuk meraih kuorum ulasan. Walau apa pun, saya lebih senang rating Rotten Tomatoes Flixster yang lebih terperinci dan terperinci.

Apabila kamu melompat ke halaman filem sendiri dalam aplikasinya, kamu lihat penarafan berasingan daripada pengkritik dan penonton, yang boleh membantu. Anda juga boleh menonton treler, membaca sinopsis, cari masa pameran tempatan, dan lihat bios cast dan pengarah. Anda boleh membaca ulasan berasal dari peminat, pengkritik profesional, dan tweet mengenai filem. Yang terakhir kebanyakannya tidak membantu, datang berasal dari orang yang cuma lihat iklan, bukan filem itu sendiri.

Tatal ke bawah sebelum saat semua maklumat ini sanggup ke masa tayangan tempatan, yang kebanyakannya juga butang Buy orange. Mengetuk butang ini membolehkan kamu pilih masa, dalam sistem pembelian tiket yang paling bersepadu yang dulu saya lihat dalam aplikasi filem iPhone, dan kamu boleh melengkapkan pembelian bersama PayPal, kad kredit, atau kad hadiah Fandango. Ambil perhatian bahawa kamu akan membayar yuran kemudahan di atas harga kotak pejabat, berasal dari 50 ¢ hingga $ 2 (untuk tayangan 3D IMAX), tapi ini adalah perkara biasa untuk apl filem.

Jika kamu mendaftar untuk akaun, kamu boleh memulakan penarafan dan meninjau perlihatkan yang kamu lihat sendiri. Saya menghendaki sistem pendaftaran telah digantikan oleh pengesahan alur sosial, seperti keupayaan Flixster untuk mengesahkan melalui Facebook. Anda boleh, sekurang-kurangnya menyiarkan ulasan yang kamu tulis ke Facebook berasal dari aplikasinya. Anda juga boleh memasukkan maklumat pembayaran dan ganjaran untuk menyelaraskan pembelian tiket. Aplikasi ini membolehkan kamu meningkatkan akaun AMC Stub dan Regal Crown Club untuk diskaun masa depan.

Mendaftar untuk akaun juga berarti kamu boleh memukul butang Saya Dalam pada mana-mana halaman filem, bersama itu menambahnya ke halaman Filem Saya bersama pemberitahuan pilihan bila filem itu melayari teater. Begitu juga, pada halaman Teater, kamu boleh mengetuk hati untuk meningkatkan satu ke Teater Saya. Saya senang bahawa halaman itu biarkan saya beralih antara peta dan senarai pandangan pawagam terdekat saya.

Apa yang Hilang
Setakat ini, amat baik. Tetapi bagaimana pula bersama menyita filem melalui aplikasinya? Dan bagaimana bersama menonton filem di DVD atau Netflix? Fandango tidak memberi kamu sebarang bantuan di sana. Flixster, bersama perbandingan, menawarkan tontonan peranti pada koleksi filem UltraViolet anda, membolehkan kamu meningkatkan filem ke dalam barisan Netflix anda, dan menawarkan pautan ke pembelian DVD untuk filem yang kamu penyelidikan di aplikasinya. Juga hilang berasal dari Fandango di masa alur sosial ini adalah keupayaan untuk lihat filem mana yang dinikmati oleh teman-teman atau inginkan dilihat. Akhirnya, aplikasi tidak menawarkan seksyen berita filem seperti yang kamu sanggup dalam MovieFone dan Flixster.

Sekiranya Anda Menjadi Penggemar?
Fandango melakukan kerja yang baik untuk membiarkan kamu pilih dan belanja tiket untuk filem yang bermain di teater berdekatan. Tetapi untuk pengalaman filem-filem yang lebih luas, juga cara menonton lain tak sekedar pergi ke pawagam, lebih banyak berita hiburan dan kelanjutan sosial, lihat ke aplikasi filem iPhone kami Editor Pilihan, Flixster.